» Άρθρο 24 Αποχέτευση

ergatiki-nomothesia
Άρθρο 18 Τοίχοι
27 Απριλίου 2016
nomothesia
Άρθρο 25 Αποχωρητήρια
27 Απριλίου 2016
cropped-cropped-law-office-lawyers-in-your-city-1

Αποχέτευση

1.   Η διάθεση των λυμάτων των καταστημάτων και εργαστηρίων τροφίμων ή ποτών θα γίνεται με κλειστούς αγωγούς  υποχρεωτικά στο δίκτυο υπονόμων του Δήμου ή της Κοινότητας ή, αν δεν υπάρχει τέτοιο δίκτυο σε σηπτική δεξαμενή και απορροφητικό βόθρο ή σε στεγανή δεξαμενή ή όπως αλλιώς ορίζουν οι σχετικές Υγειονομικές Διατάξεις και γενικά η σχετική νομοθεσία και οπωσδήποτε κατά τρόπο απόλυτα υγιεινό και, γενικότερα, ικανοποιητικό και αισθητικά αποδεκτό για το περιβάλλον.

2.   Δεν επιτρέπεται η διάθεση λυμάτων καταστημάτων ή εργαστηρίων τροφίμων ή ποτών επιφανειακά στους δρόμους, στις αυλές και γενικά σε ακάλυπτους χώρους, καθώς και σε δημοτικούς ή κοινοτικούς υπονόμους, που προορίζονται για την απομάκρυνση μόνον των νερών της βροχής.

3.   Στα στόμια των αποχετευτικών αγωγών των καταστημάτων και εργαστηρίων τροφίμων ή ποτών θα υπάρχουν υδραυλικοί σίφωνες.

4.   «Ειδικά σε περιπτώσεις ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε μόνιμα αγκυροβολημένα πλοία ή άλλα πλωτά ναυπηγήματα για τη συλλογή, επεξεργασία και τελική διάθεση των λυμάτων θα εφαρμόζονται τα οριζόμενα στην Ε1β/221/65 (ΦΕΚ 138/65 τ.Β’) Υγειονομική Διάταξη και στις διατάξεις περί προστασίας Θαλασσίου περιβάλλοντος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας». (προσθ. από την υπ. αριθμ.

Υ1β/5628/94 ΦΕΚ 760 Β’ απόφ. Υπ.

Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *